top of page

Marjoleins gezonde cake

Deze maand wil ik heel graag met jullie het recept van mijn gezonde 'weekcake' delen. Ik heb dit recept vanuit verschillende recepten samengevoegd en zo is deze heerlijke suikervrije cake ontstaan. Het is officieel een ontbijtcake, maar ik eet hem als tussendoortje. Als je een keukenmachine hebt, dan staat de cake met 10 minuten in de oven.

Ingrediënten

100 gram ultrafijne havermout

60 gram (spelt)meel

2,5 theelepel bakpoeder

snufje zout

1 theelepel kaneel

3 eieren

100 ml melk

15 gram lijnzaad

30 gram zonnebloempitten

handje abrikozen

2 appels

100 gram pecannoten

100 gram rozijnen

klein scheutje vanille-extract

Mocht je eens willen variëren, dan kun je één appel ook vervangen door 100 gram cranberry's of eens andere noten gebruiken.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Voeg de havermout, het speltmeel, bakpoeder samen. Voeg hier een snufje zout en een theelepel kaneel aan toe

  • Kluts de eieren goed door en roer dit door de droge ingrediënten heen

  • Voeg de melk toe, je zult zien dat er een glad deeg ontstaat

  • Voeg nu ook het lijnzaad, zonnebloempitten, rozijnen en het vanille-extract toe

  • Maal in de keukenmachine de noten en de abrikozen fijn. En rasp de appel. Meng dit vervolgens door de rest van de ingrediënten.

  • Doe het mengsel in een cakeblik die je bekleed hebt met een vel bakpapier.

  • Bak de cake 35 minuten in de oven.

Ben heel benieuwd wat jullie van deze suikervrije cake vinden.

Eet smakelijk!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page